IT-alalla on töitä osaajille
- Blogi
- |
- 05.07.2021
Nidhi Sachdevilla, 37, on syytä iloon. Huhtikuun alussa alkoivat työt Solteqilla. Kymmenen vuoden ammatillisen kokemuksen ja reilun vuoden takaisen Suomeen muuton jälkeen löytyi oman alan työpaikka.
— Työskentelin kotimaassani Intiassa it-arkkitehtina ja tiimin johtajana. Asuin myös Japanissa kaksi vuotta ja Boliviassa reilun puoli vuotta ennen kuin muutimme Suomeen. Nyt Solteqilla teen työtä ohjelmistokehittäjänä.
Suomalainen pörssiyhtiö Solteq tekee asiakkailleen yksilöllisiä digitaalisia ja digitalisoi liiketoimintaa. Kansainvälisyys on luonnollinen osa liiketoimintaa. Suomen lisäksi toimintaa on Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Iso-Britanniassa ja Puolassa. Saman tiimin jäsenet eivät välttämättä istu naamakkain samassa huoneessa samassa kaupungissa vaan välissä voi olla sekä maiden rajoja että eri kieliä. Niinpä yhteiseksi kieleksi on valittu englanti.
Jatkuva kehittyminen on elinehto
Alalla, jossa uudet tuulet puhaltavat reippaaseen tahtiin, jo kahden vuoden tauko työstä on pitkä. Siinä ehtii sovellusmaailman trendejä tulla ja mennä ja koodauskielet vaihtua. Kielestä Nidhi Sachdev työnsä myös aloitti. Suomen kieleen meni Arffmanin kotoutumiskoulutuksessa reilun puolen vuoden verran, ja työt hän aloitti taas opinnoilla, tällä kertaa AWS- ja Node.js-järjestelmien opiskelemisella. Ja vaikka työpaikan kieli on englanti, suomen kielen taidollekin on käyttöä asiakkaiden kanssa töissä ja tietenkin myös työn ulkopuolella.
Työnantajalle Nidhi Sachdevin kaltainen monessa eri maassa ja monessa eri tehtävässä työskennellyt, kuutta eri kieltä puhuva osaaja, jolla on ymmärrystä myös verkkokauppojen rakentamisesta, on kultakimpale.
— Meille tärkeää on osaaminen ja kehittyminen. Jokainen työntekijä yksilönä tuo yritykseen osaamista ja uusia näkökulmia. Näin myös koko tiimi kehittyy, sanoo Solteqin henkilöstöpäällikkö Tero Tolvanen.
Inkluusio on itsestäänselvyys
Kansainvälisyyden lisäksi itsestäänselvyys on myös inklusiivisuus. Se on sitä, että työpaikalla on selvää, että kaikkia ihmisiä kohdellaan kunnioittavasti ja oikeudenmukaisesti. Kaikilla on yhdenvertaiset resurssit ja mahdollisuudet. Jokaisen ääni kuuluu, jokaisella on turvallista ja jokainen on osallinen toimintaan.
— Me rakennamme liiketoiminnan asiantuntijoiden ja heidän kehittymisensä varaan ja toimimme osaaminen edellä. On selvää, että kenenkään sukupuoli tai etninen tausta ei liity siihen. Kaikille rakennetaan samanlainen ympäristö, ja yrityskulttuurin lähtökohta on, että kaikkia autetaan ja tuetaan, Tero Tolvanen sanoo.
Nidhi Sachdevilla, 5-vuotiaan tyttären äidillä, on myös sanoma lapselleen. Hän näyttää tyttärelleen mallia, että aina naisen paikka ei ole kotona. Se on myös asiantuntijatehtävissä.
Nidhi Sachdev on asunut monessa maassa ja puhuu kuutta eri kieltä. Pienen tyttären äitinä hän haluaa antaa työssä käyvän asiantuntijan mallin.