Työnohjaus

Uutta voimaa työyhteisöön Arffmanin työnohjauksessa

Reflektoi, kehity, menesty!

Tarjoamme yrityksille ja muille työnantajille yksilöllistä ja ryhmämuotoista työnohjausta. Työnohjus auttaa parantamaan työntekijöiden työhyvinvointia ja tehokkuutta. Se on luottamuksellista keskustelua, jossa työntekijät voivat käsitellä työhön liittyviä haasteita ja kehittää itsensä työelämässä.

Palvelun muoto ja toteutus:

  • yksilötyönohjausta (60 min)
  • ryhmätyönohjausta (90 min)
  • joustavat tapaamisaija yrityksen toiveiden mukaan.
Mitä on työnohjaus? 

Työnohjaus on ammatillinen tukimuoto, joka tarjoaa työntekijöille mahdollisuuden kehittää itseään ja työskentelytapojaan ammatillisessa ympäristössä. Työnohjausta tehdään ohjatuilla strukturoiduilla keskusteluilla, joita johtaa koulutettu työnohjaaja.

Tärkeimmät tavoitteet työnohjauksessa ovat työntekijöiden ammatillisen osaamisen kehittäminen, työhyvinvoinnin tukeminen sekä työyhteisön toiminnan tehostaminen. Työnohjaus voi keskittyä yksilöön, tiimiin tai koko organisaatioon, ja se voi olla sekä ennaltaehkäisevää että korjaavaa.


Työnohjausprosessi voi sisältää muun muassa seuraavia elementtejä:

  • Reflektio ja itsetuntemus: Työnohjaus tarjoaa tilaisuuden pysähtyä ja tarkastella omia toimintatapojaan, vahvuuksiaan ja kehityskohtiaan työssä.
  • Ongelmien tunnistaminen ja ratkaiseminen: Työnohjaaja auttaa työntekijöitä tunnistamaan työhön liittyviä ongelmia ja etsimään niihin ratkaisuja yhdessä.
  • Taitojen kehittäminen: Työnohjaus tarjoaa tilaisuuden kehittää työntekijöiden ammatillisia taitoja ja kompetensseja tarpeen mukaan, esimerkiksi vuorovaikutus-, johtamis- tai ongelmanratkaisutaitoja.
  • Tavoitteiden asettaminen ja seuranta: Työnohjaus auttaa työntekijöitä asettamaan selkeitä tavoitteita ja seuraamaan niiden saavuttamista.
  • Vuorovaikutustaitojen kehittäminen: Työnohjaus voi keskittyä myös työntekijöiden välisten vuorovaikutustaitojen kehittämiseen, mikä parantaa tiimityöskentelyä ja organisaation toimivuutta.


Työnohjaus on erityisen hyödyllistä tilanteissa, joissa työntekijät kokevat haasteita työssään, tarvitsevat tukea ammatilliseen kasvuunsa tai työyhteisössä esiintyy konflikteja. Se voi myös olla osa organisaation laajempaa kehitysohjelmaa, jolla pyritään parantamaan työilmapiiriä ja työsuoritusta yleisesti.

Työnohjaus tukee ammatillista kasvua ja auttaa ratkaisemaan työyhteisön haasteita.

Paranna työhyvinvointia ja työyhteisön suorituskykyä työnohjauksella! 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!


Alisa Alanen
Myyntipäällikkö
+358 44 751 3877
alisa.alanen@edu.arffman.fi

Arffman logo 200100